Forside > Robotløsninger > Logistik > Opskæring af kartoner
AUTOMATION AF kartonopskæring OG INSPEKTION I ÉT

Opskæring af kartoner

Manuel opskæring af kartoner er både ressourcetungt og slidsomt, og ofte en ressourcekrævende flaskehals.

Det er ét af de områder, hvor produktiviteten øges betragteligt med en robot automationsløsning. Automation af opskæring af kartoner nedbringer beskadigelse af de varer der pakkes ud, og reducerer risikoen for rifter og snitskader på medarbejderne i din logistik eller produktion, også hvis jeres virksomhed modtager mange forskellige typer af kasser med for eksempel limet eller tapet lukning.

Løsningen kan konfigureres med 3D Vision Technology, hvor robotten selv aflæser kassens type og mål, og derefter placerer og opskærer kartonen korrekt. Samtidig kan kartoner, som er trykkede eller beskadigede, frasorteres til inspektion og kvalitetskontrol.

Automatisering af kasseåbning med robot

Ubegrænsede muligheder for øget produktivitet

En robot kan håndtere forskellige muligheder for skæremønster, da der ikke skal tages hensyn til ergonomi og robotarmen har stor fleksibilitet i både rækkevidde og arbejdsretning.

En robot automationsløsning til opskæring af kartoner er også værd at overveje, hvis hygiejne er en vigtig faktor i jeres virksomheds varehåndtering, eller hvis din virksomhed håndterer mange returvarer.

Vi har erfaring med at automatisere kartonopskæring, eksempelvis kan én robot åbne op til 600 kasser i timen. Løsningen kan sammensættes af flere robotter, og herved er der flere muligheder. Automatisering af opskæring af kartoner kan skabe grundlag for øget produktivitet gennem hele produktionslinjen. Læs også om mulighederne for automatisering af palletering.

Kasseåbning fra transportbånd

Sådan fungerer opskæring af kartoner

Processen med opskæring af kartoner fungerer således, at kartonen først scannes for mål og deformationer. Dette sker ved hjælp af vision teknologi. Har kartonen deformationer eller skader, som overskrider de grænseværdier, som er defineret i kvalitetsstyringssystemet, frasorteres den til inspektion, så defekte kartonner ikke kommer ind i lagersystemet. Godkendes kartonen, indlæses målene på kartonen i systemet og robotten opskærer derefter kartonen helt eller delvist, afhængig af ønsket proces.

Løsningen er yderst effektiv og kan behandle op til 800.000 kartoner før værktøjet bliver slidt og skal udskiftes.

Venligst accepter marketing cookies for at se denne video.

Kontakt os

Vil du vide om din virksomhed kan effektivisere opskæring af kartoner med en robot automationsløsning?

Danrobotics har erfaring med automatisering af både simple og komplicerede logistikprocesser, og vores eksperter står klar til at hjælpe dig på rette vej. Kontakt os og hør mere om dine muligheder.

    Kim Koertsen Danrobotics