Forside > Nyheder > SMV:Digital: Overvejer du at få en robot ind i din virksomhed?
06/08/2024

SMV:Digital: Overvejer du at få en robot ind i din virksomhed?

Danrobotics | SMV-Digital pulje

Det er nu muligt at låne og afprøve en robot i din virksomhed for at opleve fordelene, før du beslutter, om du også skal købe en robot.

Hos SMV:Digital kan du ansøge om at få dækket dine omkostninger på 125.000 kr. til at låne og afprøve en fysisk robot i din virksomhed i op til tre måneder.

Du vil indgå i et samarbejde med en robotintegrator. Danrobotics er på listen over robotintegratorer, som vil hjælpe dig med at integrere og tilpasse robotten til din virksomheds behov samt oplæring af medarbejdere. Robotintegratorliste offentliggøres på SMV:Digitals hjemmeside frem mod puljeåbning.

Når låneperioden er slut, kan du enten købe robotten eller levere den tilbage.

Ansøgningsperioden starter 2. september 2024 kl. 9.00 – Først til mølle!

 

Eksempler på robotautomatisering med finansiering

Robotsvejsning

Svejsecelle | Vi kan låne dig en standard robotcelle bestående af en kollaborativ svejserobot (cobot). Robotten er let at programmere, flytbar og hurtig at omstille.

Optimer din svejsproces med en fleksibel cobot svejserobot
Med en svejserobot kan virksomheden hurtigt tilpasses forskellige svejsetyper, materialer og krav. Denne fleksibilitet muliggør hurtigere ændringer i produktionen og en mere effektiv udnyttelse af svejsekapaciteten både ved små og store serier. Har du forskellige svejseopgaver, hvor det kræver hurtig omstilling og høj kvalitet af svejsningen, så er svejserobotten en ideel løsning.

 

Intern transport med pallestation E24 og platformsrobot P35 (AMR)

Mobile robotter | Vi kan tilbyde, at du kan låne en Palle- eller Platform-AMR, så I kan se fordelene og mulighederne i den virkelige verden. Den mobile robot er meget nem at komme i gang med og kræver ikke indgående kendskab til programmering.

Reducer eller fjern dine omkostninger til intern logistik (Palle-AMR)
Med en mobilrobotløsning (AMR) kan du reducere eller i nogle tilfælde helt fjerne dine omkostninger til intern transport, som fx truckkørsel i forbindelse med palleflytning, intern transport af bure og vogne, eller andre lignende indirekte produktionsomkostninger.

Automatiser dit interne vareflow (Platform-AMR)
Har du mange vogne, bure eller flytbare reoler i din produktion eller på dit lager, eller flytter du ofte rundt på varer og halvfabrikata, så vil en Platform-AMR kunne reducere og begrænse tidsforbruget til disse opgaver.

 

Palletering og maskinbetjening

Palleteringsrobot | Vi kan låne dig en robot, hvor du kan afprøve og teste forskellige optimeringsløsninger, og derved se fordelene, inden du beslutter dig for at investere. Det kunne fx være palletering, depalletering, montage, pakning eller betjening af CNC-maskiner, presser eller lignende.

Undgå gentagne, uhensigtsmæssige og nedslidende arbejdsopgaver (EGA)
Brugen af robotter til at udføre gentagne og ensidige bevægelser er blevet nemt at implementere. Ved at installere robotceller i din produktion vil din virksomhed kunne reducere eller fjerne de fleste uhensigtsmæssige arbejdsopgaver og eliminere alle ensidige gentagne bevægelser i manuelle operationer.

Optimering af dine eksisterende manuelle produktion
Optimer og rationaliser virksomhedens produktionsrutiner ved brug af traditionelle 6-aksede robotter eller cobots. Den bedste måde at finde ud af, om noget virker, er ved at afprøve det i den virkelige verden, så det kan testes 1:1 med virksomhedens egne emner.

Automatiser din palletering og depalletering med en moderne cobot eller robot
Har du mange varer, kasser, pakker eller andet, der skal til og fra paller (palletering og depalletering), vil brug af cobots eller robotter kunne hjælpe jer med at forbedre og automatisere disse opgaver.

Rådgivning, levering og oplæring er inkluderet i låneforløbet. Under forløbet vil vi følge jer, så I når jeres mål med låneforløbet.

 

Kort om puljen og tilskuddet

Tilskud:
125.000 kr.

Låneperiode af robot:
Op til 3 måneder.

Anvendelse:
Lån og afprøvning af fysisk robot og oplæring af medarbejdere i ibrugtagning af robot. Fysiske robotter kan fx anvendes til skruning, montage, slibning, svejsning, polering mm.

Medfinansiering:
Der stilles ikke krav til medfinansiering.

Tilsagnsperiode:
9 måneder.

Puljens størrelse:
Ca. 5 mio. kr. (40 virksomheder kan modtage tilsagn).

Læs mere om krav, forberedelse, låneforløb trin for trin og meget mere på SMV:Digitals hjemmeside.

Bemærk! Puljen åbner for ansøgning den 2. september 2024.

 

Kontakt Danrobotics for yderligere information

Vi rådgiver dig til, hvordan en robot gør hverdagen lettere.

Kontakt: Kim Koertsen | e-mail: kk@danrobotics.dk | telefon: 22 16 40 75