Vores robotter skaber værdi … og pandekager

Vi ved at vores robotter skaber værdi og vækst hos vores kunder – pandekager derimod, det var noget nyt! Derfor kunne vi ikke sige nej til en studerendes anderledes og innovativ projektidé med ABB robotten YuMi i hovedrollen.

yumi_pandekage

Vi er specialister i at udvikle effektive, skræddersyede robotløsninger inden for svejsning og produktionshåndtering. At fremme og udvikle unge, innovative talenter er en væsentlig del af vores virksomhedsfilosofi.

I vores branche er det vigtigt, at nogen tager ansvar og ansætter nye talenter og lægger nogle kræfter, og ikke mindst ressourcer i at få dem uddannet. Ellers stjæler vi bare ved hinanden.” udtaler Kim Koertsen, direktør hos DanRobotics A/S.

Vi er derfor særdeles åbne over for samarbejde med unge studerende og nyuddannede. De seneste år har vi bl.a. ansat nyuddannede teknikkere, to studentermedarbejdere i vores marketingafdeling og har haft flere erhvervspraktikanter.

Derfor var vi åbne og nysgerrig, da designstuderende Anders Kiilerich fra Designskolen i Kolding henvendte sig til os med en sjov og anderledes projektidé om en kortfilm med vores robot YuMi som pandekage-robot.

Anders læser interaktionsdesign og kommunikation på Designskolen i Kolding og projektet med YuMi robotten er sin afsluttende bacheloropgave, hvori han ønsker at flytte grænserne for hvordan teknologi integreres i vores hverdag.

Jeg designer koncepter til hvordan vores fremtid kan se ud, og håber på at danne bro mellem mennesker og teknologi. Og her er det, at filmen kommer ind i billedet, da jeg ser en kommunikativ opgave i at bringe disse to verdener sammen, og netop møde forbrugerne med et scenarie de selv kan relatere til. For hvem vil ikke gerne have en robot til at lave pandekager til en om morgenen.” udtaler Anders om sit projekt med YuMi og fortsætter:

Projektet hos DanRobotics var en særlig mulighed for mig at få adgang til den nyeste teknologi inden for robotter, og især en robot som YuMi, der henvender sig til det consumer segment som jeg normalt arbejder med.” siger Anders om sit projekt.

Se resultatet af det kreative samarbejde med Anders, som i øvrigt går lige i smilebåndet hvis man er til robotter, nedenunder.

2017-11-24T13:24:06+00:00