Forside > Nyheder > 3DVERKSTAN indgår partnerskab med Danrobotics som Meltio robotintegrator
06/07/2022

3DVERKSTAN indgår partnerskab med Danrobotics som Meltio robotintegrator

Meltio 3D metalprint

Partnerskabet mellem 3DVerkstan Nordic og Danrobotics A/S giver en unik mulighed indenfor 3D-print af metal til applikationer, der tidligere ikke har været mulige eller rentable at gennemføre.

3DVerkstan er en førende leverandør af løsninger til industriel og erhvervsmæssig 3D-print, og Danrobotics har en omfattende erfaring inden for udvikling og produktion af high-end industrielle robotløsninger. De to virksomheder har komplementære kompetencer og ekspertise.

Partnerskabet med Danrobotics vil bringe tiltrængt robot AM-kapacitet til Danmark. Med mange års erfaring inden for robotteknologi er Danrobotics den bedste partner for 3DVerkstan, Meltio og danske virksomheder til at bringe 3D-print af metal med industrirobotter til det danske marked. Vi ser frem til at fremvise systemet i september på AM Summit 2022. – Christian Behrens-Thomsen | Country Manager 3DVerkstan Danmark ApS

Danrobotics er en industriel robot systemintegrator, der siden 2002 har leveret robotløsninger, der varierer fra simpel automatisering til komplekse turn-key løsninger til hele produktionslinjer, samt service af alle former for robotløsninger. Forretningsområdet spænder bredt fra logistik, montage, produktion og svejserobotautomatisering. Som systemintegrator har Danrobotics stor ekspertise i at få mange typer teknologier og periferi udstyr til at fungere optimalt sammen. Danrobotics samarbejder med leverandører af udstyr af høj kvalitet.

Partnerskabet er i tråd med Danrobotics’ strategi om at styrke vores forretning inde-n for robotanvendelse med laser proces, såsom lasersvejsning, laserskæring og 3D-print. Meltio passer godt ind i vores portefølje, da det er et innovativt produkt af høj kvalitet, som vil give vores kunder mange nye muligheder. Jeg glæder mig meget til at samle vores kompetencer for at udvikle gode og produktive robotløsninger til 3D-print til vores kunder. Vi tror meget på denne teknologi til for eksempel udvikling af prototyper, produktion af små serier, produktion af reservedele, cladding og modelkonstruktion. Derfor vil vi snart have et demoanlæg opstillet i vores virksomhed, så vi kan vise vores kunder mulighederne. Og vi har allerede flere kunder, der er interesserede i en demonstration – Kim Koertsen | Direktør Danrobotics A/S

Robotteknologi er relevant for alle brancher, der arbejder med metaldele

Vores virksomheders kompetencer supplerer hinanden godt, da Danrobotics bidrager med omfattende erfaring inden for industrielle svejserobotter og manipulatorer og har en lang historie med at integrere komplekse teknologier i komplette produktionsceller. Vi ser et stort behov for integration af 3D-print med robotter for at øge produktiviteten og konkurrenceevnen inden for billigere prototypefremstilling, produktionsserier i lave serier, produktion af reservedele, cladding, forstærkning af overflader på produkter, der udsættes for stor slitage – og en lavere materialepris, hvor der er behov for at printe to materialer på ét produkt. Vi ser integrationen af 3D-print med robotteknologi som relevant for alle industrier, der arbejder med metaldele. 3D-print/additiv fremstilling kan laves med blødt stål, rustfrit stål, Inconel og titanium. Nogle af materialerne kan endda kombineres i 3D-printprocessen, så der er et utroligt stort udvalg af muligheder.

Vi er glade for at arbejde sammen med virksomheder som Danrobotics og 3DVerkstan, da deres ekspertise samt kundeorienterede tilgang er præcis, hvad vi leder efter, når vi skal inkorporere partnere i Meltio’s partnerøkosystem. Sammen vil de være i stand til at imødekomme det danske markeds stadigt voksende behov for større og mere komplekse metaldele ved hjælp af Meltio Engine Robot Integration. – Francisco González | EMEA Channel Sales Manager hos Meltio

Produktion på næste niveau med denne effektive løsning

Partnerskabet mellem 3DVerkstan og Danrobotics er et strategisk partnerskab, da det giver begge virksomheder mulighed for at tilbyde en komplet løsning til markedet. Danrobotics bidrager med sin ekspertise inden for robotautomatisering, mens 3DVerkstan bidrager med sin viden og erfaring inden for 3D-print. Sammen tilbyder de to virksomheder en stærk løsning, der kan hjælpe virksomheder med at tage deres produktion til det næste niveau.

Vi har set en øget interesse for komplette 3D-printløsninger i metal, og derfor er der behov for at styrke det danske AM-marked. Med knowhow fra Danrobotics og 3DVerkstan kan vi tilbyde markedet komplette 3D-printløsninger i metal.

Danrobotics

Danrobotics er din partner inden for robotteknologi og automatisering. Vi udvikler, installerer og servicerer robotløsninger inden for alle brancher. Vores mål er, at vores robotløsninger skal skabe værdi og øget konkurrenceevne gennem højere produktivitet, større stabilitet og et sundere arbejdsmiljø.

Vores mission er at geare vores kunders produktion til fremtiden ved hjælp af innovative og bæredygtige robotløsninger. Vi er et team af 30 dygtige og kompetente eksperter, som har leveret mere end 500 robotløsninger over hele verden.

Danrobotics er beliggende i Middelfart, Danmark, og har et datterselskab i Neumünster, Tyskland. Læs mere her: www.danrobotics.dk/om-os/.

3DVerkstan

3DVerkstan er og har været en stærk drivkraft for additiv fremstilling i Sverige og Skandinavien siden starten i 2014. Med et vidensbaseret og stærkt team bruger, udfordrer og udvikler vi nutidens 3D-printteknologier og applikationer sammen med vores kunder.

Gennem et tæt samarbejde med brancheførende 3D-printvirksomheder som Ultimaker, Formlabs, Markforged, Meltio, MiniFactory og Nexa3D sikrer vi produktkvalitet samt service og support. Gennem vores forhandlernetværk har vi kunder over hele verden.

3DVerkstan har stor erfaring og viden inden for 3D-print, 3D-scanning og CAD-arbejde. Vi ved, at 3D-løsninger kan anvendes i alle brancher, og at alle har forskellige krav. Ud over tjenester og løsninger tilbyder vi også skræddersyede kurser i hardware, software og design inden for 3D-teknologi. Gennem årene har vi hjulpet mange virksomheder på vej mod en digital transformation.

Meltio

Meltio tager additiv fremstilling af metal til det næste niveau ved at udvikle højtydende, priseffektive og brugervenlige 3D-printløsninger til metal med wire LMD-teknologi.
Virksomhedens mission er at glæde kunder, partnere og medarbejdere ved at være pioner inden for udvikling af prismæssigt overkommelige 3D-printsystemer til metal, der er pålidelige, sikre og kraftfulde, og som løbende styrker deres status som disruptor.

For yderligere information, kontakt:

Kim Koertsen, Direktør – Danrobotics A/S
Mail: kk@danrobotics.dk
Telefon: 2216 4075

Christian Behrens-Thomsen, Country Manager – 3DVerkstan
Mail: christian@3dverkstan.dk
Telefon: 9340 4337