Forside > Cases > NMF Industries A/S
NMF Industries A/S

Opgradering af svejserobot hos NMF Industries gav nyt liv & øget effektivitet

plus-pack-as
NMF industries kundecase - opgradering af robot
Opgradering af svejserobot

NMF Industries havde udfordringer med svingende svejsekvalitet og for meget svejsesprøjt. Vi opgraderede robotten med en CMT-svejser, som betyder at robotten nu svejser meget bedre og bl.a. kan svejse tyndere materiale i aluminium. Derudover fik deres medarbejdere en efteruddannelse på robot og svejseprocesser.

Om NMF Industries A/S

Bearbejdning af alle former for metaller til industrien og byggebranchen

Hos NMF Industries i Odense stræbes der efter altid at levere en høj og ensartet kvalitet til den ønskede leveringstid. Virksomheden har siden 1999 opbygget stor erfaring og ekspertise inden for bearbejdning af alle former for metaller til industrien og byggebranchen. Kvalitet, dokumentation og sporbarhed er derfor en forudsætning. NMF Industries er en del af Skovsager Group, som er en familieejet koncern med hovedsæde i Danmark og afdelinger i Kina og USA.


Baggrund

Svingende svejsekvalitet & for meget svejsesprøjt

NMF Industries oplevede meget svingende svejsekvaliteter med deres daværende svejseudstyr. Udfordringer såsom mange trækninger i det svejste emne og en del svejsesprøjt gav meget manuel efterbearbejdning. Desuden var den eksisterende opstilling blevet for lille i forhold til NMF Industries emner, som er ”vokset” med tiden.

NMF Industries havde derfor et stort ønske om at forbedre deres svejseproces for dermed at opnå en forbedret svejsekvalitet og samtidig få muligheden for at kunne svejse større aluminiums-emner i tyndere materiale med svejserobotten.

”Danrobotics de kom så ind, og hjalp os med at finde en løsning, som kun kostede en ¼, og er absolut den bedste løsning vi overhovedet kunne komme i nærheden af ” fortæller Jens Ole Sloth, Production Manager hos NMF Industries.

 

Venligst accepter marketing cookies for at se denne video.

 

LØSNINGEN

Øget svejsekvalitet, højere svejsehastighed & reducerede kostpriser på emnerne

På baggrund af NMF Industries' udfordringer og ønsker til fremtidige svejsninger fremlagde vi forskellige muligheder. Vores løsning til NMF Industries indeholdte en opgradering af robottens procesudstyr til nyeste teknologi, samt en ændring i robotanlæggets layout og sikkerhedsudstyr til større emner, hvilket samtidig sikrer et bedre materiale-flow. Den gamle strømkilde blev udskiftet med en ny Fronius CMT strømkilde. CMT står for ”Cold Metal Transfer”, hvilket indebærer lav varme input og en yderst stabil lysbue. Med den nye CMT-svejser kan NMF Industries nu svejse hurtigere i alle processer samt svejse tyndere materiale i aluminium og stål uden svejsesprøjt.

Desuden er NMF Industries' medarbejdere blevet opgraderet med uddannelse for at kunne udnytte alle robottens og procesudstyrets funktioner bedre.

For en relativt lille investering kunne NMF Industries således optimere deres eksisterende robotanlæg til igen at kunne leve op til deres høje krav til kvalitet. Samtidigt medvirkede opgraderingen til en forbedret økonomi og konkurrencedygtighed.

 

AUTOMATION OG EFFEKTIVISERING

Ved en opgradering af svejserobotten kunne NMF Industries opnå følgende fordele

  • Væsentlig højere svejsehastighed
  • Forbedrede svejsekvalitet
  • Bedre start & stop
  • Lav varme input
  • Mindre trækninger i de svejste emner
  • Mindre svejsesprøjt
  • Reduceret gas- & dyse forbrug

 

Kontakt os

Har du specifikke spørgsmål, eller vil du høre mere om dine muligheder kontakt os endelig!

    Kontakt os