ADAPTIVE WELDING - Fugefølgning med laser kamera til både metal- og plastiksvejsning

Har du krævende svejsninger, der indebærer en del tilpasning af svejseparametre undervejs for at opnå den ønskede kvalitet?

Kan man automatisere selv meget krævende svejsninger og samtidig maksimere kvaliteten og lysbuetiden betydeligt?

Svaret er ja – Vision baseret svejseautomatisering kan i rigtig mange tilfælde sikre den ønskede svejsekvalitet med en betydelig mindre indblanding fra operatøren, idet robot og visionudstyr spiller sammen om at justere essentielle parametre (fx svejsestrøm, hastighed og position af svejsetråde i forhold til svejsefugen) under svejsningen.

Adaptive Welding

Udstyret scanner den faktiske fuge imens der svejses og giver de konkrete forhold videre til robotten, der så fx sørger for at ramme den korrekte positionering langs svejsefugen (svejseretningen) for at opnå en korrekt indbrænding. Et smart samarbejde af teknologi, der gør at robotten i højere grad kan være ubemandet samtidig med at svejsekvaliteten holdes ensartet.

Nyt laser-kamera til fugefølgning

Vi tester pt et nyt laser-kamera til fugefølgning, som er lynhurtigt, brugervenligt og kompakt i størrelsen. Laser-kameraet overvåger fugen under svejsningen i realtid og kan lynhurtigt danne sig et billede af fugens dimensioner og geometri. Informationerne om fugens reelle forhold gives videre til robotten, hvorefter svejseparametre justeres/tilpasses. Kameraet er fra Servo-Robot, som har produceret laser kamera til svejsning i mere end 30 år.

 

Brug for en robotsnak om svejseautomatisering?

Vi hjælper dig gerne med at finde det helt rigtige udstyr til at automatisere dine svejsninger og tilbyder også at udføre tests med dine konkrete emner.    

  • Justering af svejseparametre i realtid
  • Scanning af den faktiske fugegeometri
  • Mindre indblanding af operatør
2021-01-12T14:31:21+01:00