Robot Vision 2019-07-12T08:20:15+01:00

Robot vision & Sensorteknologi

Robotløsninger med vision kameraer

Når robotten skal kunne se

Hos DanRobotics gør vi meget ud af at sikre høj kvalitet og gode løsninger for vores kunder. Derfor gør vi meget ud af at investere i avanceret teknologi inden for robotter, så det er muligt at udvikle alle slags løsninger inden for robotteknologi.

Robot vision gør det muligt for robotter at “se”, og sørger derfor for at de kan arbejde mere fleksibelt i produktionen. Vi har mulighed for at udvikle specieltilpassede løsninger, der er skræddersyet til opgaven.

Kamera til robot vision

Fakta om robot vision teknologi

Robot vision indebærer, at der udover robotten også er installeret vision-kameraer i robotløsningen. Vision gør det muligt for robotten at “se” hvad den arbejder med. Kameraet samarbejder med robotten, dvs. den sender informationer (billeder) videre til robotten. På den måde ved robotten hvilken position den skal arbejde ud fra, og dermed gør robot vision det muligt at automatisere ’komplicerede’ arbejdsgange. Eksempelvis Bin Picking processen.

Hvor en robot normalt er programmeret til at lave præcise gentagelser, kan en robot udstyret med vision udvælge emner alt efter hvordan softwaren er programmeret. Man kan programmere softwaren efter genkendelse, størrelse, form og farve. Derfor kan vi med vision kameraer lave intelligente kundetilpassede robotløsninger til enhver type af produktioner.

Hvilke muligheder giver vision teknologi?

Robot vision er derfor oplagt at bruge i produktioner, som indeholder emner der ikke har en fast position. Der er typisk tale om produktioner, hvor man ikke ved hvor objekterne ligger, eller hvor der er behov for udvælgelse. Derudover vil man også kunne bruge robot vision ved inspektion eller kvalitetskontrol, hvor man med vision kameraer kan sikre ensartethed og lignende. Eksempelvis kan man ved hjælp af intelligent vision teknologi automatisere Bin Picking processen

Kontaktperson

Hvis du er i tvivl om robot vision ville være gavnligt for dig og din produktion er du velkommen til at kontakte os for at høre mere.

Lars Ingvar Knudsen

Lars Ingvar Knudsen

Tel.: +45 61 15 12 58
Mail: lk@danrobotics.dk