TEMA: Fixtur – Hvorfor er det så vigtigt?

Vi har valgt at sætte fokus på fixturet, og hvorfor det er så vigtig en del af svejserobottens og ikke mindst medarbejderens værktøj. I forbindelse med et nyligt installeret robotanlæg hos Hosta Industries, hvor en svejserobot, 600-k manipulator og flere store fixturer blev leveret, har vi valgt at lave et lille tema om hvorfor det er vigtigt at have et godt fixtur til din robot.

Kort om vores fixtur:

Et fixtur er et hjælpeværktøj til robotten, som sørger for at bestemte elementer kommer til at sidde i en fast position. Et fixtur bruges typisk til en svejserobot, der har brug for at elementerne sidder i en fast bestemt position hver gang der svejses.

Hos DanRobotics forklarer værkstedsleder Sten Byriel om det gode fixtur, som både omhandler robottens arbejdsområder, men også mandens. Det skal være nemt at samarbejde med fixturet, og samtidig skal det også holde elementerne i en fast position, så man sikrer ensartet svejseflader. Derudover sørger det gode fixtur også for at det er let håndterbart samt gode arbejdspositioner. Ud fra emner og produktion er det muligt at lave alle typer af fixturer.

Se Sten fortælle mere om fixturer på videoen til højre:

Præsentation af fixtur
2017-11-24T13:24:07+00:00